Valco Palinca

Poziţionarea pe piaţă

S.C. Valco S.A. este unul dintre producătorii cei mai activi pe piaţa românească a bauturilor alcoolice. Putem afirma cu mandrie că grupa de bauturi naturale conţine o cota de piaţă de 70%, iar grupa whisky are o cotă de piaţă de 9,2%. Pentru aceste realizari semnificative dorim să multumim în special clienţilor noştri fideli care apreciază calitatea deosebită a produselor noastre şi tuturor partenerilor noştri alături de care ne-am dezvoltat în toţi aceşti ani.


VALCO VALCO VALCO VALCO VALCO VALCO VALCO VALCO VALCO


Istoric

VALCO - instalatie

    Firma VALCO SA este specializată în producerea şi îmbutelierea băuturilor alcoolice.

    Din punct de vedere istoric are o tradiţie foarte veche. În contextul dictaturii comuniste funcţiona în fiecare provincie o companie de stat producătoare de băuturi alcoolice şi îmbuteliere de vinuri cu numele VINALCOOL.

    După înlăturarea comunismului (decembrie 1989) compania VINALCOOL se transformă în compania VALCO, dar tot cu capital de stat.

    În anul 1993 se realizează primele negocieri între compania VALCO şi UTO NEDERLAND BV din Schiedam - Olanda, o firmă internaţională, cu tradiţie şi licenţe proprii pentru fabricarea şi vânzarea băuturilor alcoolice.

    În anul 1994 compania VALCO se privatizează.

    La 1 iunie 1994 se înfiinţează compania UTOVALCO SRL - un joint venture cu capital roman-olandez, care va produce băuturi sub licenţa UTO NEDERLAND pe care le va distribui şi vinde pe piaţa României, inclusiv produsele naturale, tradiţionale romaneşti: horincă, palincă, şliboviţă şi ţuică.

    UTOVALCO SRL intra în funcţiune la data de 1 octombrie 1994.

    Compania UTOVALCO dezvoltă producţia băuturilor sub licenţa UTO Nederland: Whisky Mansion House, Golden Age, vodka Russeika şi Cardinal; lichiorurile Herman Jansen (cafea, banane, apricot, cherry, pepermint). Construieşte o reţea de distribuţie pe toată piaţa României, şi vinde inclusiv băuturile naturale produse in distileriile VALCO SA.

    La data de 1 martie 2006, cele doua firme UTOVALCO SRL şi VALCO SA fuzionează prin absorbţie, în scopul creşterii capacitaţii concurenţiale pe piaţa României.Organizare

Sediul VALCO 1

    Firma VALCO SA dispune în prezent de 2 locaţii - proprietăţi în localitatea Seini din jud. Maramureş. în locaţia 1 pe o supraf. de 5150 m.p. sunt concentrate:

    

    Distileria dispune de 4 coloane de distilare a 1000 L capacitate fiecare, din care o coloană realizează distilatul 2, adică horinca de prune, mere sau pere, cu conţinut în alcool intre 55-65 grade.

Sediul VALCO 2

    În locaţia 2 se afla:

    

    Alături de cele 2 locaţii, firma VALCO SA deţine o sucursală în Bucureşti (birouri şi depozit de produse finite).Distributie

    Distribuţia băuturilor alcoolice pe piaţa României, inclusiv pt. depozitul din Bucureşti se efectuează cu mijloace proprii de transport de capacitate medie, precum şi prin mijloace de transport de capacitate mare ale firmelor de transport.

    De-a lungul timpului UTOVALCO SRL şi mai nou VALCO SA, a investit extrem de mult în reţelele de KA , crescând de fapt o dată cu ele. Reamintim că primul magazin Metro s-a deschis în anul 1996 noiembrie.

    Astăzi numărul de magazine K.A. în care suntem prezenţi este de 326 astfel:

acoperind toată ţara.

    Grupa de băuturi naturale deţine o cotă de piaţă de 70%, iar grupa whisky are o cotă de piaţă de 9,2%.*

* Conform unui studiu de marketing realizat de Dr. Brand marketing consultant Cluj-Napoca în iunie 2008.